vineri, 8 iunie 2012

O întrebare banală: Ce este pentru voi dragostea?

Ce este pentru voi dragostea?
Fiecare o cunoaște în felul său. Cunosc oameni care chiar mi-au spus că nu știu cei asta, că nu au iubit pe nimeni niciodată. Nu pot înțelege...

E nu știu cum văd alții dragostea, dar știu cum o văd eu. Am trei viziuni despre dragoste: prima este dragostea adevărată, a doua este dragostea așa cum o văd alții, și a treia este așa cum iubesc eu.
Нравится
Dragostea adevărată... combinație din două cuvinte pe care le auzim atît de des, și un sentiment care aproape a dispărut de pe pământ. Cred că dacă s-ar aduna toți cei care au mai rămas cu inima și sufletul curat pe acest pământ care încă mai pot iubi într-adevăr cu adevărat, ar încăpea toți într-o casă nu prea mare.
De ce gândesc așa? Fiindcă:

Dragostea îndelung rabdă, dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. (Corinteni 13,4)
Nu sunt prea credincios, dar destul de deștept pentru  a înțelege că ce e scris mai sus este drept. Și că dragostea nu poate fi alta, nu poate fi încălcată nici o condiție de mai sus.

Deși tind spre a iubi cu adevărat, fără invidie, ură, gelozie, minciuni, bănuieli diferite, fără egoism. Toate acestea oarecum ies la iveală, când știu că sunt mințit de persoana iubită, când sunt dezamăgit de ea, Dracul nu ratează momentul să-mi șoptească în ureche.

Dracul: Răzbună-te! Vezi te minte! Înseamnă că are motive să ascundă ceva. Are pe altul! Nu te iubește. Cum poți tu să o iubești dacă ea nu te iubește?! Acum fă și tu la fel!

Dar mai trece puțin timp și apare și Îngerul.


Îngerul: Lasă bănuielile astea fără de dovezi directe... Poate sa întâmplat ceva la ea. Poate chiar nu a putut veni. Iart-o! Va veni timpul și își va da seama ca greșește... Doar puțină răbdare... Și vei vedea ca vei fi răsplătit din plin!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu despre ce gandesti?